Klimaatneutraal
Duurzaam materiaal
Gratis verzending vanaf 200€
Samples

Klimaatneutraal

Als eerste europees leverancier van foodservice verpakkingen compenseren we alle CO2-uitstoot - van de teelt van grondstoffen tot de levering van onze producten aan onze klanten. Dit betekent: je ontvangt van ons 100 procent klimaatneutrale artikelen!

Klimaatneutrale verpakkingen

De productie van onze verpakkingen veroorzaakt onvermijdelijk CO2-uitstoot. Onze interne deskundige registreert en berekent voor elk afzonderlijk product de overeenkomstige hoeveelheid koolstofdioxide die nodig is om dat product te produceren. Deze berekeningen worden ook gemaakt in onze dagelijkse operationele organisatie. De resulterende hoeveelheid CO2 compenseren we in projecten die het milieu helpen beschermen.

Naast het compenseren van emissies, werken we continu aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Zo ontwikkelen we nieuwe, meer klimaatvriendelijke materialen en gebruiken steeds vaker bamboe- en suikerrietvezels en karton en palmbladeren.

Betere levensomstandigheden door bebossing

Om de emissies te compenseren, steunen we een internationaal erkend klimaatbeschermingsproject in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu - dezelfde regio waar onze Palmware® wordt geoogst en geproduceerd. Het project helpt kleine boeren om progressieve ontbossing tegen te gaan door middel van bebossingsmaatregelen. De boeren behouden het eigendom van hun land en kunnen zo hun levensonderhoud verdienen met de geoogste vruchten, noten en bosproducten. Alleen al in India beslaat het project van het "International Small Group and Tree Planting Program" (TIST) een oppervlakte van 671,8 hectare. Naast de landbouwers profiteert ook het klimaat van bebossing, want in het bijzonder tropische bossen slaan veel CO2 op.

Vorige successen en CO2-balans

Met ons vorige klimaatbeschermingsproject in de Kasigau Wildlife Corridor in Kenia hebben we al meer dan 11.000 ton CO2 bespaard. Dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid CO2 die 1.000 Duitsers per jaar produceren. Het project beschermt bestaand droog bos en savanne op een oppervlakte van circa 200.000 hectare. Door alternatieve banen voor de lokale bevolking te creëren, wordt de afhankelijkheid van aan ontbossing gerelateerde inkomstenbronnen verminderd. Getrainde parkwachters bewaken en beschermen het gebied en beschermen zo het leefgebied van leeuwen, zebra's, cheeta's, olifanten en een verscheidenheid aan vogelsoorten.

Een leuk project waar we graag aan hebben mogen meewerken!