Bespaar nu 20% op ons hele assortiment palmbladeren! De getoonde prijzen zijn al afgeprijsd.

Certificatie

Wij hebben gemerkt dat veel bedrijven op hun website geen bewijs leveren voor hun milieuvriendelijke producten, ook al communiceren ze openlijk dat feit. Wij hechten waarde aan transparantie en daarom laten wij zien waar wij precies gecertificeerd zijn.

Wij creëren transparantie

Sommige bedrijven proberen onwetende klanten aan te trekken door valse beweringen te doen zoals "De producten zijn biologisch, FairTrade en geproduceerd onder sociale omstandigheden". Wij daarentegen willen u als klant niet misleiden, maar liever uw vertrouwen winnen. Wij hechten veel belang aan een transparante en open communicatie over onze producten en de omstandigheden waarin ze worden geproduceerd. Daarom hebben wij besloten geld te investeren in internationale certificaten, zodat wij u een officiële bevestiging kunnen geven van de positieve eigenschappen van onze producten.

"Partnerschap voor milieuvriendelijke bedrijven"

Sinds december 2020 zijn wij lid van de "Partnerschaft Umwelt Unternehmen". Dit ondersteunt bedrijven in Bremen en Bremerhaven bij het netwerken en campagne voeren voor milieugericht en maatschappelijk verantwoord handelen. Het doel is om duurzame bedrijfspraktijken te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering - en toch winstgevend en kosteneffectief te kunnen werken. Meer informatie vindt u op de website van het bedrijf* en op ons lidmaatschapscertificaat*.

*Note: Helaas zijn de documenten en websites grotendeels in het Duits. Uw internet browser kan het misschien voor u vertalen.

Wij zijn gecertificeerd volgens het EcoStep managementsysteem

Dit betekent dat onze organisatiestructuur en interne processen gecontroleerd worden op criteria zoals kwaliteitsmanagement, milieumanagement en veiligheid en gezondheid op het werk. Het certificaat moet om de twee jaar worden vernieuwd, zodat we regelmatig worden gecontroleerd op de geldende normen. U vindt ons huidige certificaat hier*. Meer informatie is rechtstreeks beschikbaar op de EcoStep-website*.

*Note: Helaas zijn de documenten en websites grotendeels in het Duits. Uw internetbrowser kan ze misschien voor u vertalen.

FSC® gecertificeerd bedrijf en producten

FSC® staat voor "Forest Stewardship Council®" en is een internationaal certificeringssysteem voor duurzaam bosbeheer. De organisatie, opgericht in 1993, zet zich in voor de waarborging van belangrijke milieustandaarden en sociale normen in de bosbouw. Bedrijven krijgen alleen een FSC®-certificaat als zij voldoen aan alle gestelde criteria en zich minstens één keer per jaar laten controleren door onafhankelijke derden. Wij behoren ook tot deze groep: Let op onze FSC®-gecertificeerde producten!

Certificering van palmblad volgens DIN13432 (EN13432)

Het wegwerpservies van palmblad is in opdracht van Bionatic GmbH & Co. KG door een geaccrediteerd testlaboratorium onderworpen aan een maandenlange test voor geschiktheid in een industriële composteerinstallatie en is positief gecertificeerd volgens de DIN13432. Na het composteren mag de compost conform de biologische afvalverordening gebruikt worden voor landbouw, bosbouw en tuinbouw.


Lidmaatschap van de Duits-Indiase Handelskamer

Sinds 5 juni 2018 is Bionatic GmbH & Co. KG een gecertificeerd lid van de Duits-Indiase Handelskamer (AHK India). Met meer dan 7.000 leden is de AHK India de grootste van de 80 Duitse buitenlandse handelskamers. Als lid profiteert Bionatic van het netwerk van bedrijven en kan het haar zakelijke betrokkenheid in India verder verbeteren. 

Certificeringsinstantie voor Onderzoekspremie

Bionatic GmbH & Co. KG, evenals Greenbox GmbH & Co. KG, zijn voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling. De Certificeringsinstantie voor Onderzoekspremie (in het Duits: BFSZ) bevestigt met het zegel dat de in eigen beheer uitgevoerde O&O-prestaties in aanmerking komen voor subsidie volgens de Wet op de Onderzoekspremie en dat een subsidie voor onderzoeksprestaties is toegekend.