📢 Schrijf je in voor onze maandelijkse newsletter. Profiteer van een korting van 5€ op uw eerste aankoop in de winkel. Milieuvriendelijk - ecologisch - ecobiopack 💚.

Wat is het verschil tussen geschikt voor de vaatwasser en vaatwasmachinebestendig?

Geschikt voor de vaatwasser en vaatwasmachinebestendig, dat is toch hetzelfde? Helaas niet!We leggen je hier de verschillen tussen de twee termen uit, zodat je jouw servicegoed niet beschadigt of zelfs laat krimpen.

Hoe weet ik of een product geschikt is voor de vaatwasser?

Je hebt waarschijnlijk geen product gevonden waarop staat “geschikt voor de vaatwasser” of “vaatwasmachinebestendig”. Dit is waarschijnlijk omdat deze lange woorden te veel ruimte in beslag zouden nemen en bovendien niet voor iedereen begrijpelijk zijn. Daarom werden uniforme symbolen ontwikkeld die ongeacht het taalgebied kunnen worden gebruikt en gewoonlijk onder het product worden weergegeven. Je hebt het zeker eerder gezien, ook al heb je het niet bewust opgemerkt. Kennis van de betekenis van de symbolen is echter belangrijk, omdat de vaatwascyclus enkele gevaren met zich meebrengt. Enerzijds kunnen de aanhoudend hoge temperaturen en de agressieve schoonmaakmiddelen het servies aantasten. Anderzijds kan een verkeerd gebruikt plastic serviesgoed dat in de vaatwasser is gesmolten ook ernstige schade aan de vaatwasser toebrengen.

Vaatwasmachinebestendig

Volgens EN 12875 mag een product zich alleen vaatwasmachinebestendig noemen als het uiterlijk en de bruikbaarheid ervan ook na vele wasbeurten onveranderd blijven. Dat geldt bij ons bijvoorbeeld voor de HäppyBowl©, waarvan het duurzame uiterlijk en het praktische gebruik zelfs na 125 vaatwasbeurten niet worden beperkt.

Duidelijke productbeschrijvingen

In onze winkel kun je in de beschrijving van een product informatie vinden over de geschiktheid voor de vaatwasser. Bij onze herbruikbare producten staat duidelijk vermeld of ze "vaatwasmachinebestendig" of "geschikt voor de vaatwasser" zijn. Als je het niet zeker weet, neem dan contact met ons op.

Geschikt voor de vaatwasser

In tegenstelling tot de door EN-norm 12875 beschermde term "vaatwasmachinebestendig" is "geschikt voor de vaatwasser" in Duitsland geen duidelijk gedefinieerd begrip. Daarom mag elk huishoudelijk voorwerp dat het wassen in de vaatwasser overleeft hier zo worden genoemd. Er wordt geen uitspraak gedaan over de toestand van het object achteraf. Het schoonmaken in de vaatwasser kan daarom bepaalde eigenschappen van het product beïnvloeden of beschadigen. Zo kan het gebeuren dat de decoratie van een bord afbladdert, een pan zijn coating verliest of serviesgoed van natuurlijke materialen vervormt. Hier draagt de consument zelf de verantwoordelijkheid. Dus als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, was dan met de hand of probeer eerst een paar wasbeurten met slechts één bord - in plaats van de hele set .

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
  • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
  • Opwindend nieuws
  • Nuttige tips
  • Nieuwe producten