Bespaar nu 20% op ons hele assortiment palmbladeren! De getoonde prijzen zijn al afgeprijsd.

Dit zijn wij 💚

Wij staan voor duurzame foodservice verpakkingen gemaakt van hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen. Sinds 2010 voorzien wij horecagelegenheden van milieuvriendelijke verpakkingsalternatieven. Het merendeel van onze producten is gemaakt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. Deze zijn niet alleen hernieuwbaar, maar ook biologisch afbreekbaar.

Wie we zijn

ecobiopack is ook actief in andere landen. Terwijl wij in Nederland bij u bekend zijn als ecobiopack, zijn wij in Duitsland vooral actief als greenbox. Wij zijn meer dan 50 greenbox- en ecobiopack-collega's met verschillende vaardigheden en bekwaamheden. Maar één ding hebben we allemaal gemeen: met onze producten willen we uw dagelijkse processen vereenvoudigen en bovendien de milieu-impact van conventionele kunststofverpakkingen verminderen. Om dit te bereiken, luisteren wij altijd naar uw behoeften en werken wij elke dag aan nieuwe producten, betere materialen en een nog beter ontwerp. Allemaal voor u en een betere toekomst.

Behind the Scenes

Achter de schermen

Bionatic is de moedermaatschappij van Ecobiopack en Greenbox GmbH & Co. KG. In de video kunt u meer te weten komen over onze bedrijven en de houding en denkwijze waarnaar wij leven. Helaas is de video alleen beschikbaar in het Duits.

Heeft u vragen over greenbox / ecobiopack?
Stuur ons dan een bericht of bel ons.

naar het contact

Natuurlijk, hernieuwbaar, sociaal

De kern van ons handelen is de overtuiging dat het beter is hernieuwbare grondstoffen te verwerken dan eindige hulpbronnen te verbruiken. Wij zetten ons in voor de bescherming van het klimaat en compenseren alle emissies die door onze verpakkingen worden veroorzaakt. Beginnend bij de teelt van de grondstoffen, via de productie van de verpakking tot de levering aan onze klanten. Daartoe ondersteunen wij een klimaatbeschermingsproject in Tamil Nadu, India. Dit betekent dat ons hele productassortiment 100 procent CO2 gecompenseerd is. Altijd. Zonder uitzondering. Zonder extra kosten. Zo nemen wij onze corporate social responsibility waar.

Als lid van de amfori-organisatie hebben wij ons gecommitteerd aan duurzaamheid in onze winkelketens. Zo zorgen wij ervoor dat onze producten worden vervaardigd onder veilige en sociale arbeidsomstandigheden tegen eerlijke lonen en gereguleerde werktijden. Onze leveranciers worden gecontroleerd door onafhankelijke auditors volgens het Business Social Compliance Initiative (BSCI), SEDEX of SA8000. Dit is ook ons idee van Corporate Social Responsibility. U kunt hier meer te weten komen over onze certificaten.

De gedragscode van greenbox

greenbox is zich bewust van haar rol in de maatschappij en haar verantwoordelijkheid tegenover zakenpartners en medewerkers. Daarom verbinden wij ons aan duidelijke principes die het kader vormen voor onze ondernemende en sociale activiteiten.


In overeenstemming met onze verantwoordelijkheid verplichten wij ons tot de volgende principes:

  • Wij zijn een multinationale onderneming. Daarom is het voor ons van het grootste belang om de wetten en voorschriften van alle landen waar wij actief zijn na te leven en na te leven. In situaties waar geen wettelijke regeling bestaat, gelden altijd de waarden van deze Gedragscode.
  • Milieubewust handelen is voor ons geen ondernemersplicht, maar de belangrijkste kern van onze bedrijfsfilosofie. Dit komt tot uiting in onze producten, maar ook in onze bedrijfsorganisatie en onze communicatie, zowel intern als extern.
  • Een wezenlijk bestanddeel van verantwoord handelen is voor ons het vermijden van gevaren voor mens en milieu. Wij maken iedereen medeverantwoordelijk voor de veiligheid in zijn werkomgeving. Alle medewerkers worden hiertoe gesensibiliseerd en regelmatig geïnstrueerd.
  • Wij behandelen zakenpartners en medewerkers met waardigheid en respect. Wij ondersteunen en respecteren de bescherming van internationaal geldende mensenrechten binnen onze onderneming en in onze samenwerking met onze zakenpartners en leveranciers. Wij tolereren geen dwangarbeid of kinderarbeid.
  • De Code of Conduct van amfori BSCI vormt de basis voor ons eigen handelen en voor onze omgang met en selectie van leveranciers.
  • Wij zijn een open en tolerante onderneming. Wij discrimineren niemand. Wij discrimineren niemand op basis van geslacht, ras, godsdienst, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid, nationaliteit, politieke overtuiging, sociale of etnische afkomst of andere persoonlijke kenmerken.
  • Wij tolereren geen corruptie en toekenning van voordelen, in welke vorm dan ook. Persoonlijke voordelen, geschenken of uitnodigingen mogen niet worden geëist, aanvaard, aangeboden of toegekend in verband met onze zakelijke activiteiten. Uitzonderingen zijn alleen van toepassing op algemeen gebruikelijke occasionele of promotionele geschenken en op geschenken die gebruikelijk en beleefd zijn voor het betreffende land.
  • Wij handhaven politieke en religieuze neutraliteit in onze zakelijke activiteiten en steunen over het algemeen noch partijpolitieke noch religieus georiënteerde activiteiten.