CO2 gecompenseerd
Duurzaam materiaal
Gratis verzending vanaf 200€
Samples

Cacaopapier als duurzaam alternatief

Wat komt er bij je op, als je aan cacao denkt? Waarschijnlijk komen er zoete en chocoladeachtige lekkernijen bij je op. Uit cacao kan echter nog meer geproduceerd worden. Cacao is niet alleen lekker, maar ook uiterst praktisch! Al wel eens van cacaopapier gehoord? Wij leggen jullie uit waar het allemaal om draait bij dit bijzonder duurzame materiaal.

Hoe wordt cacaopapier geproduceerd?

Zonder twijfel, chocolade is super - maar heb je wel eens cacaopapier gebruikt? De cacaoboon is lekker en daarnaast uiterst praktisch - van nature uit. Graspapier, henneppapier, cacaopapier: er bestaan inmiddels enkele alternatieve uit natuurlijke grondstoffen om papier of karton te produceren. De materialen uit het milieu zijn immers een hernieuwbare hulpbron. Cacaopapier bestaat uit resten van de cacaoboon en is qua productie bijzonder duurzaam. De cacaovrucht heeft veel warmte en vocht nodig, en wordt daarom rondom de evenaar geteelt. Circa 70 procent van de oogst is afkomstig uit West-Afrika.

De cacaoboon zit samen met het vruchtvlees in de cacaovrucht en kan eenvoudig verwijderd worden. Om bij de pure bonen te komen, worden ze geroosterd. Bij het roosteren blijven cacaoschillen als afvalproduct over. In een speciale procedure worden uit deze schillen cacaovezels gewonnen. Deze vezels worden vervolgens met traditionele papiervezels gemengd. Het resultaat is papier met een aangename haptiek, dat er mooi uitziet. Het bruine papier is bedekt met donkere, bijna zwarte stippen en zorgt zo voor een buitengewone en ook unieke look, die oogstrelend is voor jouw klanten.

Hoe kan men cacaopapier gebruiken?

Cacaopapier is bijzonder hittebestendig en daarmee prima geschikt als wegwerp-bakvorm. Je vindt bij ons bakvormen uit cacaopapier in verschillende vormen - zowel bijvoorbeeld voor een hoekige cake met chocoladeglazuur als voor een ronde quiche. De natuurlijke buitenkant van de verpakking maakt de inhoud nog lekkerder. Het gebruikte verpakkingsmateriaal zorgt door de aardekleur voor een aantrekkelijke en individuele presentatie van muffins, taarten en Co. Bovendien is het hoogwaardige papier voor de diepvries geschikt. Ook al ziet het er verleidelijk uit: het papier van cacao ruikt en smaakt niet naar chocolade! Het heeft geen eigen geur die op levensmiddelen overgedragen zou kunnen worden.

Gebruik de kracht van de natuur en probeer het duurzame alternatief uit. Verpak jouw lekkernijen in bruin cacaopapier!

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
  • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
  • Opwindend nieuws
  • Nuttige tips
  • Nieuwe producten