Ons magazijn is in beweging!

Er kunnen momenteel vertragingen optreden. Je kunt er zeker van zijn dat we ervoor zorgen dat je goederen zo snel mogelijk worden geleverd.

Bedankt voor je begrip!

Cacaopapier als duurzaam alternatief

Wat komt er bij je op, als je aan cacao denkt? Waarschijnlijk komen er zoete en chocoladeachtige lekkernijen bij je op. Uit cacao kan echter nog meer geproduceerd worden. Cacao is niet alleen lekker, maar ook uiterst praktisch! Al wel eens van cacaopapier gehoord? Wij leggen jullie uit waar het allemaal om draait bij dit bijzonder duurzame materiaal.

Hoe wordt cacaopapier gemaakt?

Zeker, chocolade is geweldig - maar heb je ooit cacaopapier gebruikt? De cacaoboon is niet alleen lekker, maar ook uiterst praktisch van nature. Graspapier, hennepapier, cacaopapier: er zijn nu verschillende alternatieven van natuurlijke grondstoffen voor het produceren van papier of karton. Deze materialen uit de omgeving zijn tenslotte een hernieuwbare bron. Cacaopapier is gemaakt van resten van de cacaoboon en is bijzonder duurzaam in productie. De cacaovrucht heeft veel warmte en vochtigheid nodig, daarom wordt deze rond de evenaar geteeld. Ongeveer 70 procent van de oogst komt uit West-Afrika.

De cacaoboon zit samen met het vruchtvlees in de cacaovrucht, die makkelijk kan worden gescheiden. Om bij de pure boon te komen, worden deze geroosterd. Bij het roosteren blijven cacaoschillen als bijproduct over. Met een speciaal proces worden uit deze schillen cacaovezels verkregen. Deze vezels worden vervolgens gemengd met traditionele papiervezels. Het resultaat is papier met een aangenaam gevoel en een aantrekkelijke uitstraling. Het bruine papier is doorspekt met donkere, bijna zwarte punten en zorgt zo voor een buitengewone en unieke look die de aandacht van je klanten trekt.

Hoe kan je cacaopapier gebruiken?

Cacaopapier is bijzonder hittebestendig en is daarom zeer geschikt als wegwerp bakvorm. Je vindt bij ons bakvormen van cacaopapier in verschillende vormen - of het nu voor een rechthoekige cake of een ronde quiche is. Het natuurlijke uiterlijk van de verpakking ondersteunt de heerlijke inhoud. Het gebruikte verpakkingsmateriaal zorgt met de aardse kleur voor een aantrekkelijke en individuele presentatie van de muffins, cakes, enzovoort. Bovendien is het hoogwaardige papier geschikt voor de vriezer. Ook al is het een verleidelijk idee: het papier van cacao ruikt en smaakt niet naar chocolade! Het heeft geen eigen geur die overgedragen kan worden op levensmiddelen.

Gebruik de kracht van de natuur en probeer het duurzame alternatief uit. Verpak je lekkernijen in bruin cacaopapier!

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
  • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
  • Opwindend nieuws
  • Nuttige tips
  • Nieuwe producten