Ontdek nu onze zomerartikelen  ☀️🍹

Wat is CPLA?

CPLA staat voor Crystallized Polylactic Acid – een soort bioplastic en dient als alternatief voor traditioneel plastic. Verkregen uit hernieuwbare bronnen en biologisch afbreekbaar, wordt CPLA een milieuvriendelijke optie voor wegwerpproducten zoals bestek, bekers of voedselverpakkingen.

Je vraagt je af wat CPLA is? We willen hier uitleggen wat het eigenlijk is!

CPLA staat voor "Crystallized Poly Lactic Acid", wat vertaald "gekristalliseerd polymelkzuur" betekent. Het is een biomateriaal dat wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen zoals maïszetmeel. CPLA staat bekend om zijn verbeterde hittebestendigheid in vergelijking met traditioneel PLA (polylactide), wat het praktisch maakt voor het gebruik van bestek of deksels. Omdat het biobased is, wordt CPLA beschouwd als een milieuvriendelijker alternatief voor op aardolie gebaseerde kunststoffen en speelt het een belangrijke rol in de ontwikkeling van composteerbare en duurzame materialen.

PLA en CPLA – Duurzaamheid komt zelden alleen

Je vraagt je misschien af wat precies het verschil tussen PLA en CPLA is. PLA staat voor polylactiden, biologisch afbreekbare kunststof die wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïszetmeel. Het is bekend om zijn gebruik bij de productie van composteerbare kunststofproducten.

CPLA daarentegen is een gemodificeerde vorm van PLA. CPLA staat voor kristallijn polylactide en is een versie van PLA die meer hittebestendigheid biedt. Door een kristallisatieproces wordt het materiaal versterkt, waardoor het geschikt is voor toepassingen waarbij hogere temperaturen een rol spelen, zoals bestek of koffiebekers – zo kan elke warme drank comfortabel en milieuvriendelijk worden genoten met het hittebestendige CPLA!

Het belangrijkste verschil ligt dus in de temperatuurbestendigheid. CPLA-producten zijn beter geschikt voor hete inhoud, terwijl PLA meer wordt gebruikt voor koelere of gematigde omstandigheden. Beide zijn biologisch afbreekbaar, wat ze een milieuvriendelijker alternatief maakt voor traditionele kunststoffen.

Bijzondere eigenschappen van de biokunststof CPLA

  • Biologisch afbreekbaar
  • Biocompatibiliteit
  • Hoge hittebestendigheid
  • Veroorzaakt minder CO2-uitstoot
  • Verkregen uit hernieuwbare grondstoffen

CPLA - de biokunststof voor duurzame verpakkingen

Met het gebruik van deze biokunststof kies je voor duurzaamheid. Vooral de reductie van aardolie-gebaseerde producten is een duidelijk voordeel.

CPLA-producten zijn biologisch afbreekbaar en kunnen industrieel gecomposteerd worden. Zijn de voordelen van het CPLA-materiaal overtuigend?

Ontdek dan ons uitgebreide assortiment en vind de geschikte deksel voor jouw beker, die niet alleen milieuvriendelijk maar ook functioneel zijn!

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
  • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
  • Opwindend nieuws
  • Nuttige tips
  • Nieuwe producten