Levertijden kunnen momenteel variëren. Je kunt er zeker van zijn dat je bestelling zo snel mogelijk wordt verwerkt. Als je vragen hebt, bel ons dan op: 0421 / 246 87 87 0 !

Hout

Uit hout worden cellulosevezels gewonnen, die als basis dienen voor papier of karton. De cellulosevezels worden met water gedroogd tot een vlies, waaraan zo nodig additieven zoals de natuurlijke mineralen kaolien en krijt worden toegevoegd. Deze mineralen zorgen ervoor dat het papier witter, gladder of beter bedrukbaar wordt. We laten zien wat hout kan en hoe het wordt verwerkt.

Hout - de allrounder onder de materialen

Hout (lignum) is het harde weefsel van de stengels van bomen en struiken. Het is een biologisch afbreekbaar product dat op elk continent ter wereld groeit. Bij de winning ontstaan nevenproducten zoals zaagsel, zagemeel en zogenaamde houtsnippers die op veel manieren kunnen worden gebruikt voor de productie van papier, spaan- en vezelplaten.

Hout uit duurzame bosbouw heeft over het algemeen een positief ecologisch evenwicht, aangezien de ontbinding geen extra toename van kooldioxide in de atmosfeer veroorzaakt. De boom geeft alleen de hoeveelheid vrij die hij in de loop van zijn leven heeft opgeslagen. Bij constante herbebossing nemen jonge bomen de kooldioxide weer op en sluiten zo de kringloop.

Productiestappen voor papierproducten

 1. Nadat de boom is geveld ontstaat het zogenaamde rondhout, dat wordt gescheiden van de schors.
 2. Het gewonnen hout wordt in stukken gehakt en gemengd met andere houtresten, zagemeel en oud papier.
 3. Door de gemengde producten te koken ontstaat er een pulp, dat cellulose wordt genoemd. Dit bestaat uit lange dunne cellulosevezels en lignine, een natuurlijke lijm die de vezels bij elkaar houdt. De vezels en de lignine worden van elkaar gescheiden. Wat overblijft zijn de cellulosevezels, die worden gemengd met vloeistof om een papierpulp te vormen. In deze productiestap wordt een deel van het hout in fijne stukjes geschuurd, dit houtschuren komt later aan de orde.
 4. In de volgende stap worden resterende stukjes schors en grove vezels verwijderd. Bovendien wordt de vloeistof uit de papierpulp geperst.
 5. De resulterende bruine papierpulp wordt wit gemaakt door verhitting en de toevoeging van kaolien (natuurlijk mineraal) en gemengd met de bovengenoemde houtpulp. Dit zorgt ervoor dat het papier steviger wordt. Veel van onze producten zijn ook in natuurlijk bruin verkrijgbaar, zodat bleken hier niet nodig is.
 6. Het pulp wordt vervolgens gemalen, gezeefd, geperst en gedroogd zodat harde vezels worden gebroken en de resterende vloeistof kan weglopen.
 7. Het aldus verkregen papier wordt nu door walsen geperst, in willekeurige afmetingen gesneden en opgerold. Van deze papierrollen worden vervolgens onze verpakkingen vervaardigd.

Speciale eigenschappen

 • Zeer stabiel en scheurvast
 • Volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar
 • Positieve ecologische voetafdruk
 • Kan gerecycleerd worden
 • Goed bedrukbaar
Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
 • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
 • Opwindend nieuws
 • Nuttige tips
 • Nieuwe producten