CO2 gecompenseerd
Duurzaam materiaal
Gratis verzending vanaf 200€
Samples

Certificatie

Wij hebben gemerkt dat veel bedrijven op hun website geen bewijs leveren voor hun milieuvriendelijke producten, ook al communiceren ze openlijk dat feit. Wij hechten waarde aan transparantie en daarom laten wij zien waar wij precies gecertificeerd zijn.

Wij creëren transparantie

Sommige bedrijven proberen onwetende klanten aan te trekken door valse beweringen te doen zoals "De producten zijn biologisch, FairTrade en geproduceerd onder sociale omstandigheden". Wij daarentegen willen u als klant niet misleiden, maar liever uw vertrouwen winnen. Wij hechten veel belang aan een transparante en open communicatie over onze producten en de omstandigheden waarin ze worden geproduceerd. Daarom hebben wij besloten geld te investeren in internationale certificaten, zodat wij u een officiële bevestiging kunnen geven van de positieve eigenschappen van onze producten.

"Partnerschap voor milieuvriendelijke bedrijven"

Sinds december 2020 zijn wij lid van de "Partnerschaft Umwelt Unternehmen". Dit ondersteunt bedrijven in Bremen en Bremerhaven bij het netwerken en campagne voeren voor milieugericht en maatschappelijk verantwoord handelen. Het doel is om duurzame bedrijfspraktijken te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering - en toch winstgevend en kosteneffectief te kunnen werken. Meer informatie vindt u op de website van het bedrijf* en op ons lidmaatschapscertificaat*.

*Note: Helaas zijn de documenten en websites grotendeels in het Duits. Uw internet browser kan het misschien voor u vertalen.

Wij zijn gecertificeerd volgens het EcoStep managementsysteem

Dit betekent dat onze organisatiestructuur en interne processen gecontroleerd worden op criteria zoals kwaliteitsmanagement, milieumanagement en veiligheid en gezondheid op het werk. Het certificaat moet om de twee jaar worden vernieuwd, zodat we regelmatig worden gecontroleerd op de geldende normen. U vindt ons huidige certificaat hier*. Meer informatie is rechtstreeks beschikbaar op de EcoStep-website*.

*Note: Helaas zijn de documenten en websites grotendeels in het Duits. Uw internetbrowser kan ze misschien voor u vertalen.

Palmblad certificering volgens EN13432

Het wegwerpservies van palmblad van Bionatic GmbH & Co. KG werd in hun opdracht gedurende meerdere maanden door een geaccrediteerd testlaboratorium getest op geschiktheid in een industriële composteerinstallatie en positief gecertificeerd volgens EN13432. Na compostering kan de compost overeenkomstig de bioafvalverordening voor land-, bos- en tuinbouwdoeleinden worden gebruikt.

Lidmaatschap van de Indo-Duitse Kamer van Koophandel

Sinds 5 juni 2018 is Bionatic GmbH & Co. KG een gecertificeerd lid van de Indo-Duitse Kamer van Koophandel (AHK India). Met zijn meer dan 7.000 leden is AHK India de grootste van de 80 Duitse Kamers van Koophandel in het buitenland. Als lid profiteert Bionatic van het netwerk van bedrijven en kan het zijn betrokkenheid bij het ondernemerschap in India verder verbeteren. 

Auditing van palmbladeren volgens het Business Social Compliance Initiative (BSCI)

Bij onze samenwerking met onze palmbladpartner Magnus Eco Concepts (MEC) in India hechten we veel belang aan sociale werkomstandigheden en eerlijke lonen binnen de productiefaciliteit. Om ervoor te zorgen dat deze minstens op hetzelfde hoge niveau blijven, bezoeken we onze partner meerdere keren per jaar. De persoonlijke bezoeken dragen uiteraard ook bij tot een nauwere en meer familiale band tussen ons en het management van MEC.

Om u ook te overtuigen van de sociale omstandigheden ter plaatse, hebben wij ons als lid aangesloten bij de organisatie amfori. Amfori is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de meerfasige toeleverings- en verwerkingsketens van bedrijven. Om ervoor te zorgen dat alle voorschriften worden nageleefd, vinden er regelmatig audits van de hele toeleveringsketen plaats. Hierbij wordt de naleving van sociale waarden en principes zoals arbeidsveiligheid, discriminatie, eerlijke lonen, enz. gecontroleerd volgens de specificaties van het Business Social Compliance Initiative (BSCI). In navolging van de principes van de amfori Code-Of-Conduct, laten wij regelmatig onze leveranciers in het Verre Oosten auditeren volgens de strenge BSCI-criteria.

MEC is in april 2019 opnieuw geslaagd voor deze audit - uitgevoerd door BureauVeritas - en is daarmee gekwalificeerd volgens de BSCI-norm (BureauVeritas auditrapport*). U kunt er dus zeker van zijn dat onze palmwaren onder eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden worden geproduceerd.

De gedragscode van amfori beschrijft de 11 belangrijkste sociale basisprincipes waaraan een bedrijf moet voldoen om de BSCI-kwalificatie te verkrijgen. De code is bedoeld om de arbeidsrechten te beschermen en is gebaseerd op internationale arbeidswetgeving zoals de fundamentele arbeidsnormen van de IAO, de VN-richtlijnen voor het bedrijfsleven en de mensenrechten en de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen. Elk deelnemend bedrijf en zijn arbeidspartners verbinden zich ertoe deze kernprincipes in hun toeleverings- en verwerkingsketen toe te passen.

*Note: Helaas zijn de documenten en websites grotendeels in het Duits. Uw internetbrowser kan ze misschien voor u vertalen.