Ontdek nu onze zomerartikelen  ☀️🍹

Palmblad

De door ons gebruikte palmbladeren van de betelnootpalm zijn een "nevenproduct" op de betelnootplantages in India, zodat onze palmwaren een puur natuurlijk product zijn. Dit betekent dat wij geen eigen plantages hoeven aan te leggen om de bladeren te verkrijgen of zelfs waardevolle regenwouden hoeven te rooien.

Van de arecapalm tot duurzaam serviesgoed

Het deel van de palm dat voor ons waardevol is, bevindt zich aan zijn stam: e tot twee meter lange palmbladeren. Tijdens de groei van de betelnootpalm vallen er elk jaar vier tot zeven bladeren af. Deze palmbladeren worden in het droge seizoen verzameld en gesorteerd volgens verschillende kwaliteiten. Omdat het serviesgoed uit het hele blad wordt geperst, wordt alleen rekening gehouden met bladeren van hoge kwaliteit. Om deze reden komt een groot deel van de bladeren als organische mest op het land terecht of wordt verbrand. Maar in plaats van het afvalproduct te verbranden, waarderen onze producenten het materiaal op en produceren ze milieuvriendelijk, decoratief serviesgoed. Hieronder leggen we aan de hand van individuele stappen uit hoe het palmblad wordt getransformeerd tot duurzame ecobiopack borden en schalen.

Productiestappen voor de palmbladproducten

 1. De palmbladeren worden gesorteerd op verschillende kwaliteiten.
 2. De geselecteerde palmbladeren worden gewassen met water, gebundeld en gedroogd. Voor de verwerking moet echter een bepaalde hoeveelheid restvocht worden vastgehouden.
 3. Met behulp van hydraulische persen & warmte wordt het hele blad in de gewenste vorm geperst. Vervolgens worden de randen glad gemaakt en de oppervlakken gepolijst.
 4. Klaar! De ecobiopack palmblad producten zijn klaar om naar jou verzonden te worden en kijken er naar uit om in je bedrijf gebruikt te worden.

Je kunt meer lezen over de eerlijke productievoorwaarden in onze blogpost op Palmware.

Natuurlijke allrounder: De speciale eigenschappen van het palmblad

 • Stabiel en robuust
 • Geschikt voor voedsel
 • Waterafstotende eigenschap: Heeft geen kunstmatige coating of additieven nodig
 • Bestand tegen vet en sauzen
 • Goede thermische eigenschappen: Ook geschikt voor warme en koude gerechten
 • Unieke nerf op elk blad
 • CO2-neutrale verwijderin

Duurzaamheid: Palmblad is een puur natuurlijk product

Areca-palmen worden in Zuidoost-Azië gekweekt vanwege hun immer populaire betelnoten. In de geïndustrialiseerde landen is er echter geen interesse in deze palmsoort, omdat ze niet tot de onderfamilie van de oliepalm behoort. Om deze reden wordt gegarandeerd dat regenwouden niet worden gekapt voor de teelt van arecapalmen om zo extra teeltgebieden te creëren.

Bovendien worden de palmplantages waar we de grondstof voor onze palmbladproducten vandaan halen, beheerd zonder pesticiden en fungiciden. Ook het water waarmee de palmbladeren worden gewassen voor verdere verwerking wordt opgevangen en vervolgens weer gebruikt om de planten te bewateren. Op deze manier beschermen de boeren niet alleen het milieu, maar ook waardevolle hulpbronnen.

Palmbladproducten komen na gebruik meestal in de vuilnisbak terecht, maar af en toe ook in de vrije natuur. Als natuurlijk product zijn de schalen en borden volledig biologisch afbreekbaar en ontbinden ze relatief snel. Ze worden aarde, die op haar beurt door de natuur wordt gebruikt voor het creëren van nieuw leven. Als de bladeren toch worden verbrand, heeft dit geen negatieve invloed op het milieu. Omdat het verbranden van palmbladeren CO2-neutraal is. Er komt slechts zoveel CO2 vrij als de palmbomen tijdens hun groei hebben opgenomen. Als 100% natuurlijk product bevatten de bladeren geen stoffen die het milieu kunnen schaden.

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
 • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
 • Opwindend nieuws
 • Nuttige tips
 • Nieuwe producten