Bespaar nu 20% op ons hele assortiment palmbladeren! De getoonde prijzen zijn al afgeprijsd.

Bio-Compound

Het begrip compound komt uit het Engels en staat voor "mengsel" of "verbinding". Een composietmateriaal bestaat dus uit twee of meer materialen die, wanneer ze met elkaar worden gemengd, gunstige eigenschappen hebben. Bio-Compound is geen beschermd begrip, zodat het een verscheidenheid aan materiaalcombinaties kan bevatten.

Natuurlijk, hernieuwbaar, sociaal

Onze herbruikbare producten van ecobiopack repEAT zijn gemaakt van een bio-compound. Dit bestaat uit een samenstelling van natuurlijke vezels en biopolymeren. Omdat aan elk product andere eisen worden gesteld, is er een differentiatie in de materiaalmix. De twee soorten van onze momenteel gebruikte bio-compounds worden hieronder uitgelegd.

Herbruikbare schalen:

De herbruikbare schalen van ecobiopack zijn gemaakt van een hout-bioplastic composietmateriaal. Deze bestaan voor 40% uit houtvezels (afkomstig uit duurzame Duitse bosbouw) en 60% bio-polypropyleen (Bio-PP). De Bio-PP wordt gewonnen uit suiker, waardoor de houtbio-compound voor 98% uit hernieuwbare grondstoffen is samengesteld. Het gebruikte materiaal kan bovendien worden gerecycleerd en is vrij van petroleumplastics, PLA en melamine.

Door de speciale mix van biogebaseerde materialen zijn de herbruikbare schalen vaatwasmachinebestendig volgens DIN 12875-1 en temperatuurbestendig tot 70 °C. De herbruikbare schalen van ecobiopack zijn ideaal voor salades en onverpakte voedsel zoals bijv. muesli, ontbijtgranen of noten. Samen met het transparante deksel blijft de inhoud ook vers en zichtbaar voor de klanten.

Herbruikbaar bio-bestek:

Het herbruikbare bestek van ecobiopack wordt eveneens vervaardigd met een composietmateriaal van hout-natuurlijke vezels en bioplastics. De speciale materiaalformulering is ontwikkeld als onderdeel van een project gefinancierd door het Federaal Ministerie van Economische Zaken en Energie. Het bestek bestaat voor 80% uit hernieuwbare grondstoffen en is biologisch afbreekbaar. Het bestek is vaatwasmachinebestendig en temperatuurbestendig tot 70 °C.

Productiestappen van de bio-compounds

 1. Voor de productie van de bio-compound zijn natuurlijke vezels nodig die dienen als duurzame vulstof. Het hout hiervoor is afkomstig van productieprocessen waarin ongebruikte reststoffen overblijven. Deze worden teruggevoerd in de productiecyclus volgens het “waste to value-principe”.
 2. De verwerkte natuurlijke vezels worden gemengd met bioplastics om een composiet te vormen. Hoe meer natuurlijke vezels worden gebruikt, hoe duurzamer het eindproduct zal zijn.
 3. Het resulterende composiet wordt verwarmd in een spuitgietmachine en onder druk in een speciale mal gespoten. Bij het ontwerp van het herbruikbare bestek wordt er, naast productiegerelateerde specificaties, voor gezorgd dat het prettig in de hand ligt en een aangenaam gevoel in de mond achterlaat. Na afkoeling is het productieproces afgelopen.
 4. Klaar. De herbruikbare schalen en het herbruikbaar bio-bestek van ecobiopack zijn klaar om naar jou verzonden te worden en kijken er naar uit om in jouw bedrijf gebruikt te worden.

De speciale eigenschappen van bio-compounds

 • Geschikt voor voedsel
 • Temperatuurbestendig tot 70 °C
 • Gemaakt van duurzame grondstoffen
 • Vaatwasmachinebestendig (schalen) of vaatwasmachinegeschikt (bestek)
 • Geen melamine, geen BPA
 • Robuust en veerkrachtig
 • Biologisch afbreekbaar (bestek)
 • Duurzame look en hoogwaardig gevoel
 • Made in Germany - Ontwikkeld en vervaardigd door ecobiopack in Duitsland
 • Hout uit Duitse bossen met duurzame bosbouw

Voordelen van de herbruikbare producten

Aangezien het bio-compound wordt geproduceerd uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen, draagt hij bij tot het behoud van niet-hernieuwbare grondstoffen zoals aardolie. Het gebruik van bioplastics vermindert ook de noodzaak om conventioneel plastic op de markt te brengen - een welkome besparing, vooral voor eindklanten. Om een lage CO2-voetafdruk achter te laten, worden moderne productiefaciliteiten en korte transportroutes gebruikt (Made in Germany). En het beste: De lange levensduur van het materiaal maakt de producten niet alleen duurzaam, maar ook aantrekkelijk geprijsd. Je vindt ons herbruikbare assortiment in onze online-shop.

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
 • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
 • Opwindend nieuws
 • Nuttige tips
 • Nieuwe producten