Ons magazijn is in beweging!

Er kunnen momenteel vertragingen optreden. Je kunt er zeker van zijn dat we ervoor zorgen dat je goederen zo snel mogelijk worden geleverd.

Bedankt voor je begrip!

Houtvezel: Materiaal met veel positieve eigenschappen

Terwijl suikerriet al lang gevestigd is als verpakkingsmateriaal voor de voedselservice, komt er nu een ander innovatief verpakkingsmateriaal met vergelijkbare positieve eigenschappen bij: houtvezel. Toegegeven: suikerriet en houtvezel lijken veel op elkaar - maar ze verschillen vooral in de productie.

De voordelen van houtvezelverpakkingen

Natuurlijke houtvezel is een ware allrounder. Dit natuurtalent is niet alleen water- maar ook vetbestendig. Hierdoor is het geschikt voor bijna elk gerecht. De verpakking kan zelfs samen met de inhoud in de magnetron worden geplaatst om het gerecht op te warmen. Duurzaamheid staat natuurlijk voorop: de houtvezelproducten zijn biologisch afbreekbaar en hun materiaal komt uit FSC-gecertificeerde bosbouw. Tot zover, zo goed – want deze eigenschappen heeft suikerriet ook. Waar ligt dus het exacte verschil met suikerriet?

Houtvezelproducten: Gemaakt in Europa

Het bijzondere aan onze houtvezelartikelen is hun productie. Suikerriet wordt vooral geteeld in warmere regio's, zoals India of de Caribische eilanden. De producten hebben duurzame en geweldige eigenschappen, maar hebben een lange transportweg voordat ze Europa bereiken. Houtvezels hebben geen bijzonder hoge klimaateisen wat betreft temperaturen, in tegenstelling tot suikerriet. Daarom zijn de houtvezels van onze producten afkomstig uit Europa. Hiermee vermijden we lange transportroutes en verminderen zo de CO2-voetafdruk. Bovendien komen de houtvezels uit duurzaam bosbeheer en zijn daarom FSC-gecertificeerd.

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang spannend nieuws, handige tips en exclusieve aanbiedingen voor abonnees. Plus, geniet van €5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Inwisselbaar bij bestellingen van €50 of meer, voor nieuwe nieuwsbriefabonnees. Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en uitschrijven kan op elk moment.

Jouw voordeel:
  • Exclusieve aanbiedingen speciaal voor abonnees
  • Relevant nieuws voor jouw bedrijf en branche
  • Handige tips die je niet wilt missen
  • Ontdek nieuwe producten als eerste