Bespaar nu 20% op ons hele assortiment palmbladeren! De getoonde prijzen zijn al afgeprijsd.

Stap voor stap naar jouw horecazaak

Wil je een café of restaurant openen en weet je niet waar te beginnen? We willen je hier laten zien wat je nodig hebt om je dromen werkelijkheid te laten worden!

Wat heb ik nodig om een café/restaurant te openen?

Wil je een horecazaak openen en droom je van een café of restaurant? Waar moet je beginnen? Voordat je aan de slag kunt gaan, zijn er verschillende stappen en voorbereidingen nodig. Allereerst moet er een bedrijfsplan worden opgesteld, moet de financiering worden overwogen, moet de locatie worden geanalyseerd en moet de doelgroep worden overwogen. Maar maak je geen zorgen - zelfs zonder ervaring in de horecasector is het mogelijk om een café of restaurant te openen. Het ontwikkelen van een samenhangend concept dat jouw zaak onderscheidt van anderen, moet een belangrijke focus zijn.

Het juiste concept ontwikkelen voor jouw doelgroep

Denk na over welke doelgroep je wilt aanspreken. Zijn het studenten, gezinnen of zakenmensen? De locatie kan hierbij een cruciale rol spelen. In het stadscentrum of een drukke buurt zijn locaties die veel voetgangersverkeer aantrekken wenselijk, terwijl rustigere gebieden geschikt kunnen zijn voor een meer specifieke doelgroep. Ook is het belangrijk om te overwegen of het thema-gebaseerd, traditioneel of modern van opzet moet zijn.

Financiering, vergunningen en uitrusting - de bureaucratische stappen

Voer eerst een marktanalyse uit. Wat zijn de kosten die je te wachten staan? De kapitaalvereisten moeten worden berekend - huur, renovatie, uitrusting, inkoop van inventaris en personeel. Dit kan overweldigend lijken, maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar. Deze omvatten bankleningen, subsidies of investeerders. Een gemengde financiering kan ook zinvol zijn. Behoud echter altijd een realistische beoordeling en bedenk oplossingen en een plan om het vertrouwen van potentiële investeerders te winnen. Als je plan klaar is, moet je de procedure volgen om een handelsvergunning te verkrijgen - zo wordt je bedrijf officieel. Ook is een bouwvergunning nodig als je renovaties plant of de gebouwen opnieuw wilt gebruiken. Een ander cruciaal punt is het voldoen aan de hygiënevoorschriften. Voordat je je horecabedrijf opent, moet je vertrouwd raken met de voedselwetgeving en ervoor zorgen dat je bedrijf aan de voorschriften voldoet.

Het oog wil ook wat - de juiste keuze van design

Nadat je je financieringsplan hebt opgesteld, moet ook de bedrijfsuitrusting en inrichting je aandacht krijgen. Professionele keukenapparatuur en vaatwassers, kookgerei en servies mogen niet ontbreken. Maar ook de sfeer is van belang. De juiste meubels spelen een essentiële rol om je klanten een prettige ervaring te bieden in je etablissement. Comfortabele stoelen, tafels, de bar en een aantrekkelijke balie moeten zorgen voor harmonie in je gastronomische concept. Om een persoonlijke touch te creëren, dragen decoratieve elementen zoals afbeeldingen en planten bij aan een uitnodigende sfeer en de karakteristieke uitstraling van je café of restaurant. Droom je van een tapasrestaurant? Zet het thema en de sfeer bewust in de schijnwerpers met de juiste verlichting! Of misschien eerder een sapbar? In ons assortiment vind je al de duurzame meeneem smoothiebeker! Heb je meer inspiratie, tips en trucs nodig op het gebied van ontwerp? Bekijk dan eens hier ons artikel over bedrijfsontwerp!

Je droomteam samenstellen

Om je café of restaurant op te zetten, is natuurlijk ook het juiste personeel nodig. Gekwalificeerd personeel voor de verschillende posities zoals in de keuken, de bediening en de schoonmaak. Het samenstellen van een team moet zorgvuldig gebeuren, omdat via jouw medewerkers het contact met de klanten wordt onderhouden. Daarom moet ook een geschikte training plaatsvinden en moeten de hygiënevoorschriften worden nageleefd. Een goed team is de sleutel tot succes!

Je online aanwezigheid bevorderen

Ook een online aanwezigheid kan je bedrijf helpen om je naamsbekendheid te vergroten en klanten aan te trekken. Probeer een professionele website te maken en actief te zijn op alle sociale media-kanalen. Met links, hashtags en aantrekkelijke afbeeldingen kun je marketing en reclame doeltreffend inzetten en misschien zelfs nieuwe samenwerkingen vinden die goed zijn voor je bedrijf!

Kwaliteit boven kwantiteit

De keuze van de juiste leveranciers en de aankoop van je voedsel en dranken zijn waarschijnlijk een van de belangrijkste beslissingen. Plan zorgvuldig je menu en kies voor producten van hoge kwaliteit. Minder producten maar van hogere kwaliteit zijn zeker effectiever! Voor jouw droom van een café kun je bijvoorbeeld zelfgebakken taart aanbieden! In ons assortiment vind je ook passende meeneemverpakkingen zoals taartdozen of cupcake-dozen. Wil je een zelfbedieningsbar voor salades, soepen of stoofschotels aanbieden? Om je bedrijf een milieubewuste start te geven, bieden we ook herbruikbare artikelen aan in onze winkel. Zo bied je je klanten direct een overgang naar duurzaam afhalen en bespaar je ook op hulpbronnen voor wegwerpproducten!

Passende verpakking met ons assortiment!

Wil jouw restaurant of café ook afhaalservice aanbieden? Dan vind je bij ons de passende duurzame verpakkingen! Wij bieden biologisch afbreekbare koffiebekers, bestek of kartonnen dozen, maar ook herbruikbaar serviesgoed! Bakjes, menucontainers of soepbekers - bij ons vind je het allemaal! Zo wordt jouw aanbod niet alleen milieuvriendelijk, maar ook praktisch en aantrekkelijk voor jouw klanten. Bovendien kan jouw verpakkingsstijl een onderdeel van jouw marketing zijn en getuigen van milieubewustzijn!

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang spannend nieuws, handige tips en exclusieve aanbiedingen voor abonnees. Plus, geniet van €5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Inwisselbaar bij bestellingen van €50 of meer, voor nieuwe nieuwsbriefabonnees. Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en uitschrijven kan op elk moment.

Jouw voordeel:
  • Exclusieve aanbiedingen speciaal voor abonnees
  • Relevant nieuws voor jouw bedrijf en branche
  • Handige tips die je niet wilt missen
  • Ontdek nieuwe producten als eerste