Ons magazijn is in beweging!

Er kunnen momenteel vertragingen optreden. Je kunt er zeker van zijn dat we ervoor zorgen dat je goederen zo snel mogelijk worden geleverd.

Bedankt voor je begrip!

De juiste verpakking voor friet en meer op de kermis en jaarmarkt

Iedereen houdt van de kleurrijke pracht van het volksfeest, de jaarmarkt, de kermis en de jaarmarkt: ze bieden plezier, actie, lekkernijen voor jong en oud en hebben een lange traditie in veel steden en gemeenten. Diverse attracties zoals achtbanen, botsauto's, draaimolens, loterijkramen en feesttenten zorgen voor een levendige, levendige sfeer en er wordt ook gezorgd voor verschillende culinaire genoegens.

Papieren zakken, borden, bakjes en servetten voor friet, braadworst, reuzelgebak en meer

Op het volksfeest, de kermis, de jaarmarkt en de kermis kunnen bezoekers zich al slenterend van kraam naar kraam door de gastronomische aanbiedingen van de regio eten. Van doner, friet, curryworst, ham hock tot Aziatische noedels, pizza, pretzels, de typische reuzelgebak, gebrande amandelen en noten tot aan het afsluitende lekkernijen zoals chocoladefruit, suikerspin en lolly's, is alles beschikbaar. Uit de foodtruck of snackbar komen de warme of koude gerechten meestal op papieren borden, frietzakken, in snackzakken of met een servet eromheen, vers, sappig en heet direct om mee te nemen en worden gegeten tijdens het wandelen langs de rijen attracties.

Als het weer niet meewerkt, kunnen de lekkernijen rechtstreeks van het jaarmarkt of volksfeest als afhaalmaaltijd in menuboxen en papieren zakken voor thuisconsumptie worden ingepakt. Verpakkingen spelen daarom een belangrijke rol bij het consumeren op de jaarmarkt, de kermis en de kermis. Want de verpakking moet bij het desbetreffende gerecht passen, stevig zijn, het vet opvangen om knoeien te voorkomen. Het beste zijn verpakkingen die milieuvriendelijk, duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn.

Andere landen, andere gebruiken - welke gerechten biedt de kermis in Europa aan

De diversiteit aan gerechten op het volksfeest, de jaarmarkt en de kermis is indrukwekkend. Elk land heeft zijn eigen specialiteiten op het gebied van fastfood. Daarom is een bezoek niet alleen de moeite waard voor de lokale bevolking, maar vooral ook voor toeristen. In Duitsland behoren de vaak geserveerde braadworst met mosterd in een papieren schaal met spies of op een servet geserveerde pretzels tot onmisbare klassiekers op het volksfeest. In Zwitserland zijn de traditionele raclette geserveerd met aardappelen en ingelegde uien en de met spek of kaas gegarneerde rösti culinaire hoogtepunten op het kermis. Als zoetigheid zijn er de met suiker bestrooide Chnöpfli. Nederland trekt aan met poffertjes, kleine, pluizige en met boter en poedersuiker geserveerde pannenkoeken voor culinair genot op de kermis. Bitterballen zijn daarnaast gevulde, gefrituurde ballen met romig vlees en stroopwafels zijn gevuld met zoete siroop.

In Frankrijk zijn zoete crêpes en stevige galettes onmisbare lekkernijen die ook onderweg vanaf een papieren bord kunnen worden gegeten. Niet voor iedereen geschikt, maar toch een specialiteit zijn escargots - slakken gekookt in knoflookbotersaus. In het Verenigd Koninkrijk verleiden fish and chips met azijn en zout. De bekende hartige taartjes, bekend als pies, zijn gevuld met vlees of groenten en perfect voor onderweg als snack. Wereldwijd populair zijn burgers en hotdogs. In stevige burgerdozen van karton kunnen sappige cheeseburgers handig als meeneemgerecht worden meegenomen naar huis, terwijl de met gebakken uien bestrooide hotdog gemakkelijk in de mond kan worden geschoven met de hotdog-slee van karton.

IJs, sap, punch & Co. - de juiste beker voor ijs en drankjes op de kermis

De verkoop van drankjes zoals verse sap, smoothies, limonades met rietje evenals warme dranken zoals koffie of punch is een essentieel onderdeel van het kermisleven. Verschillende soorten ijs of softijs zijn onmisbaar voor verkoeling op de kermis en de jaarmarkt tijdens de warme seizoenen. Het meenemen van eigen drankjes is op veel plaatsen meestal niet toegestaan. Verfrissende sappen of limonades kunnen handig worden geschonken in de gebruikelijke papieren bekers. Wie een milkshake of smoothie bestelt, krijgt deze geserveerd met een passend domedeksel, optioneel met een gat of spleet voor het rietje. In de winter zijn dubbelwandige papieren bekers met seizoensmotieven of geribbelde bekers geschikt voor het serveren van warme dranken zoals koffie to go, punch of cacao.

Zulke soorten bekers beschermen de handen tegen de hitte van warme dranken en kunnen lang in de hand worden gehouden. Op die manier kan men comfortabel door de magie van winterse volksfeesten wandelen. Met het juiste deksel blijft de koffie to go, cacao of thee lekker warm, terwijl mama naar de kinderen kijkt die in de draaimolen zitten en papa stiekem een kerstcadeau koopt bij de sieradenkraam. Ook romig ijs of softijs hoort gewoon bij het kermisleven. Met een handige papieren ijscoupe kan het ijs to go gemakkelijk met een spatel worden geconsumeerd. Een kleurrijke, vrolijk bedrukte ijscoupe is vooral aantrekkelijk voor kinderen, zorgt voor een goed humeur en kan zelfs worden gepersonaliseerd met de eigen bedrijfsnaam of het logo gepersonaliseerd worden bedrukt.

Spel, plezier, spanning voor jong en oud op de kermis

Op de kermis, de jaarmarkt of de kermis is er voor iedereen iets spannends te ontdekken en te beleven. Van adembenemende tot grappige attracties biedt de kleurrijke wereld van kermisattracties en actiekramen onvergetelijke ervaringen voor jong en oud. Van het klassieke kindercarrousel met vliegende olifanten, brandweerwagens of witte reuzenzwanen tot gokkraampjes, schietkraampjes en springkussens, tot aan zenuwslopende achtbanen, vallende torens of spookhuizen voor de dapperen, alles is aanwezig. Wie van de spanning houdt, kan zich in razendsnelle loopingen storten of zich laten meevoeren naar duizelingwekkende hoogten. Voor degenen die het liever wat rustiger aan doen, zijn er gezellige rondritten door romantische liefdestunnels of de langzame stijging in het reuzenrad, wat een prachtig uitzicht biedt over het kleurrijke spektakel. Het wordt nog beter met een coffee to go of knapperige frietjes in een bakje. Wie liever stevigheid onder de voeten voelt, kan daarna de kaaspretzel op de papieren bordje meenemen om in de hand te eten. Steeds meer organisatoren letten bij de inkoop van hun verpakkingen voor de exploitatie op de kermis, de jaarmarkt of de kermis op duurzaamheid en bestellen bakjes, bekers en zakken die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen zijn, biogebaseerd of biologisch afbreekbaar.

Onvergetelijke momenten creëren op de kermis

Niet alleen de attracties en zogenaamde eetkraampjes maken de charme van de kermis, het dorpsfeest en het volksfeest uit - ook de aanbiedingen buiten de drukke attracties en lekkernijen zijn een bezoek waard. Van kraampjes met behendigheidsspellen tot suikerspin- en popcornkraampjes, en van kleurrijke kraampjes met souvenirs tot heerlijk vette, zoete of knapperige lekkernijen, er valt veel te ontdekken en te genieten. Amandelen, gekonfijte noten, drop en snoep zijn snel gevuld in de juiste papieren zakken voor jong en oud. Voor de presentatie in het raam van de snackbar of foodtrucks gebruiken veel organisatoren tegenwoordig herbruikbare kommen, die na gebruik gemakkelijk schoon te maken zijn en afval besparen. Ook met met suiker bestrooide donuts en vetgebak belanden snel met de hand of een vork uit de papieren zak in de mond. Een bezoek aan de kermis, de dorpskermis of het volksfeest is niet alleen een plezierige vrijetijdsbesteding, maar ook een gelegenheid om gezamenlijke herinneringen te creëren. Hier kan iedereen voor even aan de dagelijkse sleur ontsnappen en zich storten in een wereld vol plezier en spanning. Of het nu met familie, goede vrienden, net verliefd of al jaren getrouwd is - een uitstapje naar de kermis belooft veel plezier en onvergetelijke momenten die het waard zijn om herinnerd te worden.

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
  • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
  • Opwindend nieuws
  • Nuttige tips
  • Nieuwe producten