Ontdek nu onze zomerartikelen  ☀️🍹

Asia Box - Aziatische lekkernijen overal genieten

Dim Sum uit China, sushi en ramen uit Japan, saté uit Indonesië, banh mi uit Vietnam, tom yum uit Thailand - niemand hoeft tegenwoordig naar het buitenland te reizen om te genieten van Aziatische lekkernijen! Oosterse restaurants, Aziatische bezorgdiensten en afhaalrestaurants zijn overal te vinden. Steeds meer mensen willen thuis of onderweg genieten van diverse gerechten uit Azië, zoals verse sushi of geurige ramen. Met eetstokjes en de juiste Aziatische boxen wordt het genieten van deze smakelijke gerechten een waar plezier!

De holistische eetcultuur van Azië

De Aziatische eetcultuur is rijk aan tradities, smaken en sociale gebruiken die van eten een holistische ervaring maken. Vooral de gemeenschapsaspect bij het eten wordt benadrukt. Dit omvat het delen en het respectvolle gedrag ten opzichte van de gerechten zelf en alle betrokkenen bij de maaltijd. In plaats van individuele gerechten te bestellen, worden er vaak meerdere gerechten besteld om samen te delen. Dit bevordert een gemeenschappelijke sfeer en stelt alle aanwezigen in staat om te genieten van verschillende delicatessen. Bovendien is eten in veel Aziatische landen een uiting van respect en waardering. Over het algemeen wordt de Aziatische eetcultuur gekenmerkt door gemeenschap, diversiteit en respect voor voedsel en de mensen die eraan deelnemen, wat van eten een verrijkende en verbindende ervaring maakt.

Wanneer men hier in het westen denkt aan Aziatisch eten, denkt men vaak aan eetstokjes, koken met een wok, rijst, sushi of Aziatische snackboxen. De wok is een essentieel onderdeel van het koken, frituren en stomen in de Aziatische keuken. Aparte pannen en kookpotten zijn niet nodig. Wie zijn Aziatische snackboxen of sushiverpakkingen laat bereiden in een restaurant of via een afhaaldienst, haalt met het vers bereide Aziatische eten een stukje cultuur in huis. Aziatische gerechten staan bekend om hun diversiteit aan smaken, waaronder zoet, zout, zuur, pittig en umami, de vijfde smaak die vertaald kan worden als ‘heerlijk’. Ook speelt perfectie een grote rol in de Aziatische keuken. Tot de meest gebruikte ingrediënten behoren rijst, zeevruchten, noedels, gevogelte en sojabonen in de vorm van pasta's of sauzen.

Sushi Box, Noedel Box, Aziatische Box - de juiste snackbox voor Aziatisch eten

De Aziatische keuken biedt veel gerechten voor verschillende smaken. Of het nu gaat om gebakken eend, knapperige wantans, pittige curry of miso-soep - er is voor elk wat wils! Daarom zijn Aziatische gerechten een van de populairste bestellingen voor afhaalmaaltijden. Bij de keuze van Aziatische voedselboxen of sushiverpakkingen voor bezorgdiensten zoals Lieferando worden milieuvriendelijke criteria voor restaurants, cateraars, snackbars en evenementenorganisatoren steeds belangrijker. Veel gasten letten bij hun bestelling op de duurzame kwaliteit van een Aziatische box of algemeen de implementatie van milieubewuste praktijken in het bedrijf. Een duurzame bewaardoos voor Aziatisch afhaaleten kan dus gunstig zijn.

Vooral handig voor noedels met groenten of klassieke ramen is een noedelbox of snackbox gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Stevig en robuust, kunnen vette en hete gerechten gemakkelijk en veilig worden vervoerd naar hun bestemming, maar ook onderweg kunnen snacks worden genoten. Zo'n handige Aziatische box is ook uitstekend geschikt voor Aziatische fingerfood zoals loempia's, krabchips of curryballetjes. Ondanks alle liefde voor Aziatisch eten blijft er soms iets over. Tips voor adequaat voedselafvalbeheer kun je vinden in ons bijbehorende blogbericht. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven en steeds meer mensen letten bij het winkelen op milieuvriendelijke producten en vermijden plastic. In ons artikel over Zero Waste krijg je tips voor de integratie van dit concept in jouw horecabedrijf.

Eetstokjes - Kenmerk van Aziatische eetcultuur

Nog een kenmerk van de Aziatische eetcultuur is het gebruik van eetstokjes in plaats van het hier bekende ensemble van vork, mes en lepel. In China wordt al meer dan 3000 jaar met eetstokjes gegeten. In de 7e eeuw kwamen de eetstokjes uiteindelijk ook in Japan, Korea en Vietnam terecht door missionarissen. Een mes op tafel werd als bedreiging beschouwd, daarom werden gerechten al voor het serveren fijngesneden. Momenteel eten wereldwijd ongeveer 1,2 miljard mensen met eetstokjes, tegenover slechts ongeveer 900 miljoen met bestek. Bovendien zijn ze tegenwoordig een handige toevoeging bij sushiverpakkingen.

Eetstokjes waren vroeger gemaakt van bamboe en worden tegenwoordig vaak gemaakt van hout of metaal. Maar vooral bamboe blijft vanwege zijn duurzaamheid een populair materiaal. Want eetstokjes gemaakt van bamboe zijn bijzonder milieuvriendelijk en volledig biologisch afbreekbaar als natuurproduct. Bovendien groeien bamboeplanten erg snel, zijn ze stabiel en robuust en ook geschikt voor het eten van Aziatisch voedsel. Tijdens het eten liggen ze licht en comfortabel in de hand. Ook in ons assortiment voor afhaalmaaltijden Aziatische snackboxen bieden wij eetstokjes aan die handig zijn om toe te voegen aan sushiverpakkingen en Aziatische snackboxen.

Eenvoudig leren eten met stokjes

Het hanteren van eetstokjes vereist behendigheid en oefening. Het gebruik van sushi-eetstokjes blijkt echter een traditionele en effectieve methode te zijn om gerechten zoals sushi, smaakvolle groenten, en zelfs rijst en ramen op traditionele wijze te genieten. Hier is een korte handleiding voor het gebruik van eetstokjes:

 • Vasthouden: Houd een eetstokje tussen je duim, wijs- en middelvinger. Het bovenste eetstokje wordt vastgehouden met duim en wijsvinger. Het onderste eetstokje wordt tussen duim en middelvinger geklemd. Het onderste eetstokje blijft vastzitten.
 • Grijpen: Oefen het grijpen van voedsel zoals sushi door het bovenste eetstokje voorzichtig omhoog te bewegen. Zo kun je het eten vastpakken.
 • Optillen: Til het eten voorzichtig op en breng het naar je mond. Let op de stevige grip om te voorkomen dat het eten valt.
 • Oefenen: Het gebruik van eetstokjes kan enige oefening vereisen. Wees geduldig met jezelf; het zal in de loop van de tijd verbeteren.

Tip: Als je eetstokjes aanbiedt in je etablissement, kun je geïnteresseerde en onervaren gasten een handleiding aanbieden of het zelf kort demonstreren.

Kleine Sushi-gids voor Aziatische Boxen

Er zijn ontelbare soorten sushi. De kleine porties kunnen afhankelijk van de grootte in de juiste sushiverpakking worden gedaan. Zo kun je heerlijk gevulde sushiboxen aanbieden in je foodtruck, snackbar of restaurant, of de met sushi gevulde snackbox aan je gasten meegeven als afhaalmaaltijd. Traditioneel horen bij een goede sushi de scherpe wasabi, sojasaus (shoyu) en gember (gari), waarin het smakelijke sushi met bamboe-eetstokjes wordt gedoopt. Rijst mag naast een selectie van vis niet ontbreken! Hier volgen populaire soorten sushi.

 • Futomaki (Dikke rol): Dikke rijstrollen gemaakt van een norivel worden gevuld met zeevruchten en groenten.
 • California Roll: Zoals de naam al zegt, komt deze sushivariant uit Californië. Bij de zogenaamde inside-out-rolletjes bestaat de buitenste laag uit rijst, die bijvoorbeeld is gerold in sesamzaad en gevuld is met vis, zeevruchten of groenten.
 • Hosomaki (Dunne rol): Dunne rollen gemaakt van een norivel worden gevuld met rijst. Binnenin zit vis of groente.
 • Gunkan Maki (Bootjes-sushi): De rollen worden met de hand gevormd van norivellen en gevuld met viseieren.
 • Nigiri (Balletjes-sushi): Rijst wordt met de hand tot een klein rolletje gevormd en bedekt met zeevruchten of vis.
 • Gyoza (Gevulde deegzakjes): Deegzakjes gemaakt van tarwemeel worden gevuld met garnalen, groenten of vlees en gebakken, gestoomd of in soepen gekookt.

Sushi behoort niet alleen tot de heerlijkheden van de Japanse keuken, sushi spreekt ook visueel aan met zijn esthetiek van korrelige rijst, groenten en vis. Daarom zijn de smakelijke rolletjes het best bewaard in een sushibox met venster wanneer het gaat om de presentatie op verkoopstands in supermarkten, kantines of restaurants, of in de foodtruck. De verse sushi-porties kun je mooi verpakken in Aziatische boxen met venster. Of je klanten de sushi nu meteen met eetstokjes eten of als afhaalmaaltijd meenemen - in een duurzame sushibox van stevig karton zijn de heerlijke visrolletjes klaar voor transport. Je vindt ook een Aziatische box met of zonder venster in onze online winkel.

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
 • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
 • Opwindend nieuws
 • Nuttige tips
 • Nieuwe producten