Levertijden kunnen momenteel variëren. Je kunt er zeker van zijn dat je bestelling zo snel mogelijk wordt verwerkt. Als je vragen hebt, bel ons dan op: 0421 / 246 87 87 0 !

PARTNERSCHAPPEN & NETWERKEN

Gelukkig staan we niet alleen op de weg naar duurzame voedselverpakking. Samen met een netwerk van partners doen wij voortdurend onderzoek naar nieuwe alternatieve verpakkingsmogelijkheden. Zodat het u aan niets ontbreekt en we samen voor een groenere toekomst kunnen zorgen.

Häppy Compagnie

De Häppy Compagnie begeleidt u op uw weg naar duurzame producten - van het eerste idee over de creatie van prototypes tot massaproductie en CO2-compensatie. Profiteer van onze knowhow op het gebied van kunststoffen op biologische basis, zoals PLA, CPLA, Bio-PE, polymeer/natuurvezelcomposieten (NFC's) en gerecycleerde polymeren zoals r-PET, vooral wanneer er sprake is van direct contact met levensmiddelen. Voor meer informatie over de onderneming en haar producten kunt u terecht op de website van Häppy Compagnie*.

*Note: Helaas is de website in het Duits. Uw internetbrowser kan hem misschien voor u vertalen.

Bio-based Industries, Public-Private Partnership

Bionatic was een van de twaalf partners in het door de EU gefinancierde R&D-project "HyperBioCoat". Het project betrof de ontwikkeling van een composteerbare coating voor voedselverpakkingen op basis van biomassa-afval.

Na een intensieve voorbereidingsperiode van een jaar en een laatste evaluatiefase van enkele maanden door de EU, konden de projectpartners in augustus 2016 de bevestiging van de financiering van "HyperBioCoat" in het kader van het H2020-programma "Research & Innovation Bioeconomy" van de Europese Unie vieren.

De implementatie vond plaats vanaf 01 september 2016 onder de paraplu van het Europese Public-Private-Partnership "BBI" en omvat meerdere jaren van intensieve samenwerking tussen de deelnemende partners uit onderzoek & ontwikkeling en de industrie.

Tot de partners behoorde het Fraunhofer-Institut ISC uit Würzburg, een toonaangevend instituut op het gebied van materiaalonderzoek en de ontwikkeling van hybride coatings. Elf bedrijven uit zeven verschillende Europese landen waren bij het project betrokken: Polen, Spanje, Griekenland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland.