CO2 gecompenseerd
Duurzaam materiaal
Gratis verzending vanaf 200€
Samples

repEAT: Herbruikbare verpakkingen voor voedsel

Je hebt waarschijnlijk al het kleine pictogram "repEAT"in onze winkel opgemerkt dat onze herbruikbare producten siert. Zo niet, dan moet je zeker verder lezen. Hier leggen we je uit waar het allemaal om draait, waarom herbruikbaar simpelweg meer waard is en hoe ook jij met ons mee kunt gaan.

Wat is repEAT en wat betekent het eigenlijk?

Herbruikbare concepten worden steeds meer gevraagd op de to-go-markt en zouden zelfs verplicht worden vanaf 2023. Om aan deze behoefte te voldoen, hebben we een nieuw B2B herbruikbaar assortiment samengesteld. Dit loopt onder de naam repEAT - Eet meerdere keren beter! Hiermee willen we herbruikbare artikelen in onze winkel herkenbaar en dus gebruiksvriendelijker maken.

De naam van het etiket bestaat uit de Engelse termen "repeat" (herhalen) en "eat" (eten) tezamen- een verwijzing naar het herbruikbare karakter en de voedselgerelateerde aard van de producten.

Onze repEAT producten scoren dubbel: Ze zijn vervaardigd van duurzame materialen en kunnen meerdere keren worden gebruikt om grondstoffen te besparen. De duurzame materialen zijn bijv glas, biologisch katoen of onze speciaal ontwikkelde bio-compound, een composiet gemaakt van hout en bio-plastic. Je kunt meer over dit materiaal lezen in ons bijbehorende informatiebijdrage over Bio-Compound.

Waarom is herbruikbaar bijzonder duurzaam?

Het woord "sustainability" (duurzaamheid) is afgeleid van het Latijnse "sustinere" (handhaven, in stand houden). Het betekent dus dat iets bijzonder lang bruikbaar is. Dit maakt ook duidelijk waarom herbruikbare verpakkingen bijzonder duurzaam zijn: In plaats van een product weg te moeten gooien nadat het eenmaal is gebruikt, kan een herbruikbaar product meerdere keren worden gebruikt, waardoor middelen worden bespaard.

Waarvoor zijn herbruikbare producten geschikt?

Het aanbieden van herbruikbare producten heeft veel voordelen. Enerzijds kan de consument kiezen tussen wegwerpproducten of herbruikbare producten en krijgt zo de mogelijkheid actief zelf te beslissen. Anderzijds toon je een duurzame mentaliteit en inspireer je met milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

De herbruikbare artikelen zijn met name geschikt voor vaste klanten van de saladbar van de supermarkt, afhalers in restaurants of kopers in onverpakte winkels.

Als duurzaam bedrijf kun je ook zelf mee in de kringloop stappen. In de HÄPPY BOWL kun je bijv. salades of curry’s "to go" aanbieden en voor elke schaal statiegeld vragen. Zeer vergelijkbaar met de beker voor glühwein op de kerstmarkt. Het beste: de kom is vaatwasmachinebestendig en kan daarom vele malen worden gebruikt en gemakkelijk worden gereinigd.

Welke herbruikbare producten vind je in onze winkel?

Herbruikbare verpakkingsoplossingen zijn niet alleen zuinig qua grondstoffen, maar ook heel trendy. Daarom bieden we je naast onze HÄPPY BOWL, een constant groeiend assortiment herbruikbare producten aan. Of het nu gaat om glazen flessen en rietjes voor de versgeperste smoothie, stoffen zakjes en groentennetten om te winkelen of herbruikbaar bestek en herbruikbare schalen voor de lunch... het herbruiken begint bij jou en je bedrijf!

Heb je een idee hoe wij ons assortiment kunnen uitbreiden of heb je absoluut een specifiek herbruikbaar product nodig voor je winkel? Voel je vrij om ons te contacteren!

Bovendien zijn we nu reeds bezig met nieuwe repEAT-producten toe te voegen aan ons assortiment. Binnenkort kun je je verheugen op aanvullingen op onze repEAT-collectie!

Je dorst naar kennis is nog niet gelest? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze Duitse ecobiopack-nieuwsbrief voor meer informatie, nuttige tips of spannend productnieuws. Krijg € 5 extra korting¹ op je volgende bestelling.

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je bent succesvol geregistreerd.

¹Verwijderbaar vanaf een aankoopwaarde van €50 en eenmalig als nieuwsbriefabonnee:in. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Uitschrijving is te allen tijde mogelijk.

Uw voordelen:
  • Exclusieve aanbiedingen voor abonnees
  • Opwindend nieuws
  • Nuttige tips
  • Nieuwe producten